Thursday, 25 July 2013

Semangat dari Seorang Sahabat

Blogpost ini bermula dari pembicaraan gue dengan seorang wanita muda yang luar biasa, seorang teman yang tinggal di Australia, namanya Stefie Christella. Udah lama lost contact sama dia, akhirnya kami kembali saling mention di twitter karena dia nggak sengaja baca wawancaur Roy sama pasangan Indonesia-Bule di saputraroy.com. Berhubung pacarnya saat ini orang Norway, doi mention gue, isinya, “Emang Sar, bule tuh suka nggak ketulungan gitu sweetnya. :D”


Bikin iri aja ya. :3

Setelah bertukar nomor whatsapp, gue dan dia ngobrol panjang tentang kehidupannya di Australia, juga hubungan dia dan Torstein. Dia cerita gimana mereka bisa ketemu dan akhirnya jadian, dst. Mereka justru deket lewat facetime waktu Torstein-nya lagi balik ke Norway. Selama di Sydney malah biasa aja. Hahaha. See? Love always has their-own-unique-way.

“He’s the best. Not because he is sweet or trying to be sweet. It’s just because of him fit me so well. Hehe. It’s because of him, himself. ;)” she said.

AH, damn, it feels so good talking to your old friend and knowing they’re doing awesome far away there.

Ketiga kalinya kami ngobrol di whatsapp-lah yang sangat membekas di hati gue. Topiknya masih sama, seputar perasaan insecure yang sering banget dialami perempuan. Hoo-yah di sini spesifiknya sih gu-e. I felt very bad about myself that time and it was horrible.

Semuanya berawal dari Judgement buruk yang bisa dibuat oleh gue berkaitan dengan diri gue sendiri. Perempuan, kadang jadi semena-mena menilai rendah dirinya sendiri saat ada sebuah sosok yang ia rasa lebih sempurna. Saat dia ngerasa nggak cukup baik. Saat dia ngerasa kurang, baik secara fisik maupun mental, dan hal itu nggak pernah bisa diungkapkan secara verbal.

Pipi-lah yang kemudian mengingatkan gue tentang beberapa hal yang gue lupakan karena terlalu takut sama perasaan insecure itu. Here’s her advices:

First thing first. God created you with a purpose. God valued you a lot, but your value is not in what you’re doing or what you’ve achieved or what you can do, or what you wear, smart or not, or whatever. You’re precious in God’s eyes. That’s all you need to remember. You are you. You are beautiful just the way you are, and God loves you.

You’re a human and he’s human too. What makes different is experiences that you guys have.

Stop putting yourself down. Stop making your boyfriend feels bad or wrong choosing you as his girlfriend. Stop saying bad about yourself. Smile, accept your flaws, love your life, love him and the most, love God. Because you’re beautiful and amazing.

Be brave, keep doing excellently what you love because you want to,
not for please everybody in this world.

You’re a great girl. Seriously, you need to stop making people happy by doing things that you’re not usually doing. If a guy loves you, he will love you just the way you are. No matter what you do or don’t, what you can do or can’t, he will always be there for you. If he does make you feel like that, then love yourself. Don’t feel you aren’t good enough, because he’s lucky to have you. You are great or not great enough doesn’t depend on achievement you have. It’s all about you. Yourself. That’s all J So now, start to think positive than negative. Start telling yourself that you’re good enough, you’re great and amazing enough to be a woman, to be his girlfriend. J


Let him love the real you, and love yourself.

Mungkin, kemarin, Tuhan nasehatin gue lewat seorang sahabat, dan lewat blogpost ini, gue juga mau ngingetin temen-temen yang mungkin pernah ngerasain hal yang sama kayak yang gue rasain. Girls, remember this: YOU'RE BEAUTIFUL & AMAZING, just the way you really are :)

with love, Pipi :)

2 comments: